Een hand die vinylfolie aanbrengt op het oppervlak van een houten salontafel, terwijl gereedschap en een rol folie naast de tafel liggen.

Meubels Wrappen: Betaalbaar en Trendy

Ben je op zoek naar een snelle en betaalbare manier om je interieur op te frissen? Overweeg dan eens om je meubels te wrappen!

Deze trendy doe-het-zelf techniek biedt een eenvoudige en creatieve manier om je meubels een geheel nieuwe uitstraling te geven, en dat alles zonder het gedoe en de kosten van het vervangen van je meubels.

In dit artikel duiken we dieper in op alles wat je moet weten over het wrappen van meubels, inclusief waarom het zo populair is, hoe je het zelf kunt doen, en enkele inspirerende ideeën om je op weg te helpen.

Wil je meubels laten wrappen? Vraag dan een offerte aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Waarom Meubels Wrappen?

 1. Betaalbaarheid: Het vervangen van meubels kan behoorlijk prijzig zijn, vooral als je een hele kamer wilt vernieuwen. Met meubels wrappen kun je echter een vergelijkbare transformatie bereiken voor een fractie van de kosten.
 2. Creatieve vrijheid: Met een breed scala aan beschikbare folies in verschillende kleuren, patronen en texturen, kun je je meubels volledig aanpassen aan jouw smaak en stijl. Of je nu houdt van een minimalistische esthetiek of juist van iets meer gedurfd en kleurrijk, er is altijd een folie die bij je past.
 3. Eenvoudige installatie: Het wrapproces is relatief eenvoudig en vereist slechts enkele basishulpmiddelen. Zelfs als je geen ervaring hebt met klussen, kun je met een beetje geduld en nauwkeurigheid prachtige resultaten behalen.
 4. Tijdsbesparing: In vergelijking met het opnieuw bekleden of schilderen van meubels, is wrappen een veel snellere optie. Je kunt je meubels in slechts een paar uur transformeren, waardoor je snel kunt genieten van je vernieuwde interieur.

Ontdek ook hoe wij een keuken wrappen in houtlook.

Hoe Kun je Je Meubels Wrappen?

 1. Voorbereiding: Reinig je meubels grondig en zorg ervoor dat het oppervlak droog is voordat je begint. Verwijder eventuele handgrepen, knoppen of andere hardware die het wrapproces kunnen verstoren.
 2. Folie selectie: Kies hoogwaardige zelfklevende vinylfolie in de gewenste kleur of patroon voor je meubels. Zorg ervoor dat je genoeg folie hebt om het hele oppervlak van je meubels te bedekken.
 3. Aanbrengen van de folie: Begin aan één kant van je meubelstuk en werk geleidelijk naar de andere kant toe. Gebruik een rakel om luchtbellen glad te strijken en zorg ervoor dat de folie gelijkmatig wordt aangebracht.
 4. Afronden: Snijd overtollige folie af langs de randen van je meubels en bevestig de randen stevig. Monteer de handgrepen, knoppen en andere hardware weer op hun plaats.

Inspirerende Ideeën voor Je Gewrapte Meubels

 • Contrasterende Kleuren: Geef je meubels een opvallende uitstraling door ze te wrappen in contrasterende kleuren die mooi samengaan met je interieur.
 • Patronen en Prints: Voeg wat persoonlijkheid toe aan je meubels met een folie met een leuk patroon of print, zoals geometrische vormen, bloemen, of dierenprints.
 • Textuur: Creëer diepte en interesse door te kiezen voor folies met een textuur, zoals houtnerf, steen, of geborsteld metaal.
 • Accentstukken: Gebruik folie om accentstukken op je meubels te creëren, zoals een diagonaal patroon op een dressoir of een kleurrijke rand langs de randen van een tafelblad.

Wat kost meubels laten wrappen?

Meubels wrappen is een fantastische manier om je interieur een snelle en betaalbare make-over te geven.

Met een beetje creativiteit en de juiste materialen kun je je meubels transformeren tot echte blikvangers die perfect passen bij jouw persoonlijke stijl.

Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en geef je interieur de upgrade die het verdient met een beetje folie en een paar uur van je tijd!

Wil je kosten weten? Vraag dan een offerte aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven