Een hand die vinylfolie aanbrengt op de deur van een koelkast, met gereedschap en een rol folie naast zich.

Koelkast Wrappen: Geef je Ijskast een Nieuwe Look

Je koelkast is een essentieel onderdeel van je keuken, maar soms past de standaard uitstraling niet helemaal bij de stijl die je wilt creëren. Gelukkig is er een snelle, betaalbare en leuke oplossing: koelkast wrappen.

Met deze eenvoudige doe-het-zelf methode kun je je saaie, oude koelkast omtoveren tot een stijlvolle blikvanger die perfect past bij de rest van je keukeninrichting.

In dit artikel bekijken we alles wat je moet weten over het wrappen van je koelkast, inclusief waarom het zo geweldig is, hoe je het zelf kunt doen, en enkele creatieve ideeën om je op weg te helpen.

Wil je een koelkast laten wrappen? Vraag dan een offerte aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Waarom Koelkast Wrappen?

 1. Personalisatie: Met koelkast wrappen kun je je koelkast aanpassen aan jouw smaak en stijl. Of je nu houdt van een moderne, minimalistische uitstraling of liever gaat voor iets meer gedurfd en kleurrijk, de mogelijkheden zijn eindeloos.
 2. Betaalbaarheid: In vergelijking met het kopen van een nieuwe koelkast of het laten overspuiten van je huidige koelkast, is wrappen een veel voordeligere optie. Je kunt dezelfde impact creëren voor een fractie van de kosten.
 3. Eenvoudige installatie: Zelfs als je geen ervaring hebt met klussen, kun je je koelkast gemakkelijk wrappen. Het proces is relatief eenvoudig en vereist slechts enkele basishulpmiddelen.
 4. Tijdsbesparing: In tegenstelling tot het vervangen van je koelkast, dat veel tijd en gedoe kan kosten, kun je je koelkast in slechts een paar uur wrappen. Dit betekent dat je snel kunt genieten van het resultaat van je inspanningen.

Hoe Kun je Je Koelkast Wrappen?

 1. Voorbereiding: Reinig je koelkast grondig en zorg ervoor dat het oppervlak droog is voordat je begint. Verwijder ook alle handgrepen, stickers en andere obstakels die het wrapproces kunnen verstoren.
 2. Met de juiste folie: Kies hoogwaardige zelfklevende vinylfolie in de gewenste kleur of patroon voor je koelkast. Zorg ervoor dat de folie groot genoeg is om het hele oppervlak van je koelkast te bedekken.
 3. Aanbrengen van de folie: Begin aan één kant van je koelkast en werk geleidelijk naar de andere kant toe. Gebruik een rakel om luchtbellen glad te strijken en zorg ervoor dat de folie gelijkmatig wordt aangebracht.
 4. Afronden: Snijd overtollige folie af langs de randen van je koelkast en bevestig de randen stevig. Monteer de handgrepen en andere hardware weer op hun plaats.

Met deze zelfde techniek kunnen wij ook meubels wrappen.

Creatieve Ideeën voor Je Gewrapte Koelkast

 • Effen Kleuren: Kies voor een strakke en moderne uitstraling met een effen kleur folie, zoals zwart, wit, of metallic.
 • Patronen en Prints: Voeg wat persoonlijkheid toe aan je keuken met een folie met een leuk patroon of print, zoals marmer, houtnerf, of geometrische vormen.
 • Krijtbordfolie: Transformeer je koelkast in een handige ruimte voor boodschappenlijstjes en notities door krijtbordfolie te gebruiken.
 • Foto’s of Kunstwerken: Maak je koelkast tot een echt kunstwerk door foto’s, afbeeldingen, of zelfs een zelfgemaakt kunstwerk aan te brengen met behulp van speciale printbare folie.

Wat kost een koelkast laten wrappen?

Koelkast wrappen is een geweldige manier om je keuken een snelle en betaalbare make-over te geven.

Met een beetje creativiteit en de juiste materialen kun je je koelkast transformeren van een saaie functionele apparatuur naar een echte blikvanger die perfect past bij jouw persoonlijke stijl. Dus waar wacht je nog op?

Ga aan de slag en geef je koelkast de upgrade die hij verdient met een beetje folie en een paar uur van je tijd! Wil je advies of een offerte? Vraag een offerte aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven