Keukendeurtjes Wrappen: Stijlvolle en Betaalbaar

Is je keuken toe aan een frisse uitstraling, maar wil je niet de kosten en het gedoe van het vervangen van alle keukenkasten? Dan is keukendeurtjes wrappen misschien wel de perfecte oplossing voor jou! 

Deze eenvoudige en betaalbare techniek biedt een nieuwe look voor je keuken, zonder de noodzaak van een volledige renovatie. 

In dit artikel gaan we dieper in op wat keukendeurtjes wrappen precies is, waarom het zo populair is geworden en hoe je zelf aan de slag kunt gaan.

Wil je keuken deurtjes laten wrappen? Vraag een offerte aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Wat is Keukendeurtjes Wrappen?

Keukendeurtjes wrappen, ook bekend als keukenkastjes wrappen of foliebeplakken, is een proces waarbij een dunne laag vinylfolie wordt aangebracht op de bestaande oppervlakken van keukenkasten en -laden. 

Deze folie is verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en texturen, waardoor je eindeloos kunt experimenteren met verschillende stijlen en ontwerpen. 

Of je nu de voorkeur geeft aan een moderne, minimalistische uitstraling of juist een warme, rustieke sfeer wilt creëren, er is altijd een folie die bij jouw smaak past.

Ontdek hoe wij zelfs de koelkast wrappen!

Waarom Keukendeurtjes Wrappen?

  1. Kostenbesparend: Het vervangen van keukenkasten kan behoorlijk duur zijn. Met keukendeurtjes wrappen kun je echter een vergelijkbare transformatie bereiken voor een fractie van de kosten.
  2. Minimale overlast: In tegenstelling tot een volledige keukenrenovatie, waarbij je keuken mogelijk wekenlang buiten gebruik is, is het wrapproces snel en veroorzaakt het minimale overlast. Je kunt vaak zelfs gewoon doorgaan met het gebruik van je keuken tijdens het wrapproces.
  3. Veelzijdigheid: Met een breed scala aan beschikbare folies kun je je keuken volledig aanpassen aan jouw smaak en stijl. Bovendien kunnen folies worden aangebracht op verschillende oppervlakken, waaronder MDF, hout, kunststof en zelfs metaal.
  4. Tijdsbesparend: Keukendeurtjes wrappen is een relatief snel proces, vaak kan een ervaren professional de klus in slechts enkele dagen klaren. Dit betekent dat je snel kunt genieten van je nieuwe keukenlook.

Hoe Keukendeurtjes Zelf Wrappen?

Hoewel het wrappen van keukendeurtjes een vaardigheid is die enige oefening vereist, is het zeker mogelijk om het zelf te doen. 

Hier zijn de basisstappen die je moet volgen:

  1. Voorbereiding: Reinig de oppervlakken van de keukendeurtjes grondig en zorg ervoor dat ze volledig droog zijn voordat je begint. Verwijder ook alle handgrepen en andere hardware die het wrapproces kunnen hinderen.
  2. Opmeten en snijden: Meet de afmetingen van de keukendeurtjes zorgvuldig op en snijd de folie op maat met een scherp mes of een foliesnijder.
  3. Aanbrengen van de folie: Begin aan één kant van de deur en werk geleidelijk naar de andere kant toe, waarbij je luchtbellen en rimpels voorzichtig gladstrijkt terwijl je gaat. Een folie-applicator en een warmtebron, zoals een föhn, kunnen hierbij van pas komen.
  4. Afwerking: Snijd overtollige folie af langs de randen van de deur en bevestig eventuele randen stevig. Monteer ten slotte de handgrepen en andere hardware weer op hun plaats.

Wat kost een keukendeurtjes laten wrappen?

Keukendeurtjes wrappen is een fantastische manier om je keuken een nieuwe look te geven zonder een fortuin uit te geven aan een volledige renovatie. 

Met een beetje tijd, moeite en creativiteit kun je je keuken transformeren tot een ruimte die perfect past bij jouw persoonlijke stijl en voorkeuren. 

Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en geef je keuken de make-over die hij verdient met keukendeurtjes wrappen!

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven