Een keuken met kastdeuren en werkbladen gewrapt in een moderne grijze vinylfolie, met een strakke en eigentijdse uitstraling.

Keukenwrapping: Geef je Keuken een Stijlvolle Make-over

Is je keuken toe aan een nieuwe look, maar wil je niet de kosten en de rommel van een volledige renovatie? Overweeg dan eens keukenwrapping!

Keukenwrapping, ook wel bekend als keukenkastjes wrappen, is een trendy en betaalbare techniek waarmee je snel en gemakkelijk een stijlvolle make-over kunt geven aan je keuken.

In dit artikel verkennen we alles wat je moet weten over keuken wrapping, van waarom het zo populair is tot hoe je het zelf kunt doen en enkele inspirerende ideeën om je op weg te helpen.

Wil je door ons een keuken laten wrappen? Vraag dan een offerte aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Waarom Keukenwrapping?

 1. Betaalbaarheid: Wrappen is een veel goedkopere optie dan het vervangen van alle kastdeuren, werkbladen en apparaten in je keuken. Het kan je duizenden euro’s besparen terwijl je toch een opmerkelijke verandering aanbrengt.
 2. Veelzijdigheid: Met een breed scala aan beschikbare folies in verschillende kleuren, patronen en texturen, kun je je keuken volledig aanpassen aan jouw smaak en stijl. Van klassiek tot modern, er is een folie die bij elke esthetiek past.
 3. Snelheid: Keukenwrapping kan vaak binnen enkele dagen worden voltooid, waardoor je snel kunt genieten van je vernieuwde keuken zonder lange wachttijden.
 4. Minimale overlast: In tegenstelling tot een traditionele keukenrenovatie, waarbij vaak veel sloopwerk en bouwafval gepaard gaat, veroorzaakt keukenwrapping veel minder overlast en rommel. Je kunt meestal gewoon doorgaan met je dagelijkse activiteiten terwijl de wrapping plaatsvindt.

Hoe Werkt Het?

 1. Voorbereiding: Reinig de oppervlakken van je keuken grondig en zorg ervoor dat ze volledig droog zijn voordat je begint. Verwijder ook alle handgrepen, knoppen en andere hardware die het wrapproces kunnen hinderen.
 2. Folie Selectie: Kies hoogwaardige zelfklevende vinylfolie in de gewenste kleur of patroon voor je keuken. Zorg ervoor dat je genoeg folie hebt om alle oppervlakken te bedekken.
 3. Aanbrengen van de Folie: Begin aan één kant van je keuken en werk geleidelijk naar de andere kant toe. Gebruik een rakel om luchtbellen glad te strijken en zorg ervoor dat de folie gelijkmatig wordt aangebracht.
 4. Afronden: Snijd overtollige folie af langs de randen van je kastdeuren, werkbladen en apparaten en bevestig de randen stevig. Monteer ten slotte de handgrepen en andere hardware weer op hun plaats.

Inspirerende Ideeën voor Je Gewrapte Keuken

 • Monochrome Moderniteit: Kies voor een strakke en eigentijdse uitstraling met een monochrome kleurenpalet, zoals zwart-wit of grijs.
 • Natuurlijke Elegance: Breng de schoonheid van de natuur in je keuken met folie die een realistische hout- of marmerlook imiteert.
 • Kleurrijke Accenten: Voeg wat levendigheid toe aan je keuken met heldere en gedurfde kleuren voor kastdeuren of werkbladen, perfect voor een speelse en energieke uitstraling.

Wat kost keukenwrapping?

Keukenwrapping is een geweldige manier om je keuken een snelle en betaalbare make-over te geven. Dit zijn de kosten van een keuken laten wrappen.

Met een beetje creativiteit en de juiste materialen kun je een keuken creëren die perfect past bij jouw smaak en stijl, en dat alles zonder het gedoe van een volledige renovatie.

Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en geef je keuken de make-over die hij verdient met keukenwrapping! Advies of hulp nodig? Laat het ons weten.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven